Pajdeg:
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
3/4 dl lätt kesella
Fyllning:
50 g kvibille riven ädel
0,5 dl grovhackad mandel
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Pajdegen: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 23 cm) eller i 16 små engångsfolieformar.
Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Fyllningen: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och den rivna osten.
Småpajer: Fördela ädelost och mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen vid 225 grader ca 15 minuter.
En stor paj: Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Fördela ädelost och mandel i pajskalet. Häll over äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.