v 43 

Ädelost paj (1 stor eller 16 små)

Pajdeg:
75 g smör

2,5 dl vetemjöl

3/4 dl lätt kesella

 

Fyllning:

50 g kvibille riven ädel

0,5 dl grovhackad mandel

3 ägg

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl riven ost

 

Gör så här:

Pajdegen: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 23 cm) eller i 16 små engångsfolieformar.

Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

Fyllningen: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och den rivna osten.

Småpajer: Fördela ädelost och mandel i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen vid 225 grader ca 15 minuter.

En stor paj: Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Fördela ädelost och mandel i pajskalet. Häll over äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

 

 

Startsidan